گیاه پوتوس از زیباترین گیاهان رونده آپارتمانی است که علاوه بر نگهداری آسان و مقاومت بالا، تکثیر آسانی داشته و تکثیر آن در اغلب مواقع موفقیت آمیز است.
از آن جایی که گیاه پوتوس یکی از با دوام ترین گل های آپارتمانی است؛ شما می توانید با تکثیر گیاه پوتوس خود در منزل، گیاه خود را به چند گلدان تبدیل کنید و این گیاه زیبا و سبز رنگ را به دوستان خود هدیه دهید و یا در فضای های مختلف خانه خود نگهداری کنید.
یکی از روش های تکثیر گیاه پوتوس قلمه زدن می باشد. برای آشنایی با شیوه های قلمه زدن پوتوس با گل خونه همراه باشید.
ازدیاد و تکثیر پوتوس از طریق قلمه زدن گیاه بسیار آسان است و قلمه ها به راحتی ریشه دار می شوند. اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان بهترین زمان برای قلمه زدن پوتوس است.
در این مقاله، به شما راه های قلمه زدن گیاه پوتوس را آموزش می دهیم.
مراحل قلمه زدن گیاه پوتوس
وسایل مورد نیاز قلمه زدن پوتوس
1. قیچی
2. آب
3. ظرف برای نگهداری قلمه ها
4. گلدان مناسب برای قلمه ها
5. خاک مناسب برای نگهداری گیاه در گلدان یا باغچه
قلمه های خود را ببرید
بهتر است تصمیم بگیرید که کدام شاخه ها را از چه قسمتی دوست دارید برش دهید و ساقه های قوی، بدون آفت و سالم را که کمی ضخیم شده اند برای تهیه قلمه انتخاب کنید.
میتوانید از ابتدای ساقه یا انتهای آن برش بزنید و قلمه هایی به طول 8 تا 10 سانتی متر به صورب مورب جدا کنید؛ چون هر کدام از این برش ها، می تواند به یک یا چند قلمه تبدیل شود.
تک برگ کردن قلمه ها
اکثر مردم برای قلمه زدن، یک اشتباه فاحش را انجام می دهند و آن نیز انتخاب یک ساقه بلند برای قلمه زدن است آن ها یک ساقه بلند را انتخاب می کنند و آن را در آب قرار می دهند. در صورتی که برای ریشه دار شدن یک ساقه بلند و انتقال آن از آب به خاک، مدت زمان زیادی لازم است. بهتر است قلمه ها را به صورت تک برگ برش بزنید و در صورت برگدار بودن ، برگ های پایینی را حذف کنید و فقط 2 تا 3 برگ باقی بگذارید. این کار روند ریشه دار شدن قلمه را سرعت می بخشد.
بالا و پایین برگ را دو برش به صورت مورب بزنید. این قسمت از ساقه که به برگ متصل است، محل رویش ریشه ها خواهد بود. به این قسمت گره می گویند. با انجام این روش شما از یک ساقه بلند تعداد زیادی قلمه پوتوس به دست می آوردید.
قلمه ها را در آب بگذارید تا ریشه دار شوند
برای قلمه ها یک ظرف یا لیوان شیشه ای مناسب انتخاب کنید. قلمه ها را درون آب بگذارید؛ به طوری که کل قسمت برش خورده درون آب قرار بگیرد. بعد ظرف قلمه ها را در محیطی با دمای 21 تا 24 درجه سانتی گراد، رطوبت مناسب و نور غیر مستقیم منتقل کنید و اجازه دهید تا ریشه بزند.
به خاطر داشته باشید که آب درون ظرف را، هرچند وقت یکبار دور بریزید و آب تازه جایگزین آن کنید؛ چون آب، بعد از مدتی اکسیژن و مواد مورد نیاز را از دست می دهد. پس مهم است که این عمل را انجام دهید.
چگونه متوجه شویم که قلمه برای رفتن به گلدان آماده شده است ؟
می توانید قلمه ها را زمانی که ریشه ها حدود 5 سانتی متر رشد کردند از آب خارج کنید. اگر تعداد قلمه های شما زیاد است، بهتر است آن هایی که ریشه دارند بکارید و منتظر ریشه دار شدن بقیه بمانید. ریشه دار شدن قلمه پوتوس بین یک تا دو ماه طول می کشد.
به خاطر داشته باشیدکه اگر ریشه ها را به مدت طولانی در آب نگ دارید، برای قلمه سخت است که به یک گیاه تبدیل شود. پس بعد از مقداری ریشه دهی، آن ها را به خاک منتقل کنید.
کاشت و رشد قلمه های پوتوس
یک گلدان ترجیحا کوچک انتخاب کنید و درون آن خاک بریزید. توصیه می شود از ماسه بادی رودخانه ای یا پرلیت یا مخلوط این ها با خاکبرگ و یا کمپوست قلمه به عنوان بستر کشت استفاده کنید. تعدادی از قلمه ها را اطراف لبه گلدان بگذارید؛ خاک بریزید تا جای آن ها ثابت شود. سپس چند قلمه وسط گلدان بگذارید و خاک را تا حد مورد نیاز اضافه کنید. بستر کشت قلمه ها لازم است همیشه مرطوب باشد و البته گلدان، زهکش مناسب برای خروج آب اضافی داشته باشد. برای این که گلدان پوتوس پر شاخ و برگ شود تعدادی از ساقه های کشیده ای را که به روش قلمه تکثیر کرده اید و ریشه دار شدند را در کنار بوته مادری بکارید.
پس از این مراحل شما صاحب یک گلدان تازه و زیبا شده اید.
تکثیر پوتوس به شیوه تقسیم بوته
یکی دیگر از روش های تکثیر گیاه پوتوس تقسیم بوته است. که در این روش باید گیاه را به آرامی از گلدان خارج کرد و خاک های اطراف ریشه را تمیز کرد سپس قسمت هایی از بوته را جدا کرده و هر قسمت را در گلدانی جداگانه بکارید و آبیاری کنید.
بسیار مفتخریم که مقاله های ما را در ( معرفی، نگهداری و روش تکثیر ) گیاه پوتوس دنبال کردید.
برای مطالعه مقاله های سایر گیاهان آپارتمانی و زینتی هم چنان با گلِخونه همراه باشید.
این مقاله پس از مدتی مجدا به روز رسانی خواهد شد؛ خواهشمندیم برای دریافت اطلاعات جدید درباره روش های تکثیر گیاه پوتوس دوباره به این مقاله سر بزنید.
دیدگاه خود را بنویسید