داشتن اطلاعات در مورد خصوصیات و شرایط نگهداری مخصوص هر گیاه به ما کمک می کند تا علاوه بر بهره بردن از جنبه زیبایی و تزیینی گل ها از نگهداری و پرورش آن ها نیز لذت ببریم. هر گیاهی نیازمند شرایط خاصی برای پرورش و نگهداری است، گیاه پوتوس نیز دارای یک سری شرایط خاص برای نگهداری است. نگهداری از گیاه پوتوس خیلی راحت است به همین منظور این گیاه مناسب افرادی است که به تازگی با گل و گیاه سروکار دارند و یا به دلیل مشغله کاری فرصت مراقبت زیاد از گل های خود را ندارند. با خواندن این مقاله همه چیز را در مورد نگهداری این گیاه زیبا بدانید.
شرایط لازم برای نگهداری گیاه پوتوس
دما
دمای مناسب برای رشد گیاه پوتوس دمایی بین 15 الی 25 درجه سانتی گراد است. در دمای پایین تر امکان از دست رفتن گیاه وجود دارد. در صورت مشاهده سیاه شدن برگ ها بهتر است گیاه را به مکان گرم تری انتقال بدهید.
رطوبت
برای تامین رطوبت گیاه پوتوس بهتر است که یک ظرف آب کنار گیاه قرار دهید با این روش رطوبت مورد نیاز گیاه تامین می شود . یکی دیگر از روش های تامین رطوبت مورد نیاز این نوع از گیاهان، غبار پاشی است.
غبار پاشی به این صورت است که 2 و 3 روز در میان باید برگ های گیاه را با اسپری آب غبار پاشی کنید.
آبیاری
زمان مناسب برای آبیاری گیاه پوتوس زمانی است که رویه خاک گلدان کامل خشک شده باشد. هم چنین بهتر است این گیاه در آب نگهداری شود تا مشکلات آبیاری نادرست و آلودگی های خاک برای آن اتفاق نیافتد.
از وجود سوراخ در کف گلدان برای عبور آب مطمئن شوید چرا که داشتن راه برای عبور آب از گلدان برای گیاه و خاک ضروری است. به جای ماندن آب در کف گلدان مانع از رسیدن اکسیژن به ریشه ها، و باعث از بین رفتن ریشه ها می شود.
اگر در آبیاری گیاه سهل انگاری کردید و یا به دلیل رفتن به مسافرت و عدم مراقبت از گیاه، خاک گلدان شما خشک شد؛ دیگر با یکبار آبیاری آب مورد نیاز گیاه تامین نمی شود بلکه درصورت برای آبیاری کامل باید گیاه را از گلدان بیرون آورد و درون ظرف پر از آبی قرار داد به طوری که نیمی از گلدان دردن آب باشد در این صورت گیاه آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه جذب خواهد کرد.
کود دهی
بهترین زمان برای دادن تقویت کننده به گیاه پوتوس، از ابتدای فروردین تا آخر آبان می باشد به طوری که هر ماه 3 گرم کود مخصوص پوتوس و یا کود مخصوص گیاهان آپارتمانی به گیاه بدهید.
هرگز اجازه ندهید خاک حالت باتلاقی پیدا کند چرا که در این زمان رشد گیاه متوقف می شود و خطر پوسیدگی آن وجود دارد. کود دهی بیش از حد به گیاه ممکن است منجر به ازبین رفتن گیاه به جای کمک به آن باشد.
خاک
بهترین گزینه برای خاک پوتوس، کمپوست یا خاک و کود آماده می باشد.
اگر در خاک گلدان خود متوجه کرم شدید؛ برای از بین بردن کرم ها، گلدان را داخل یک ظرف پر از آب قرار دهید به طوری که تا نیمه گلدان داخل آب باشد در این روش دیگر کرم ها نمی توانند نفس بکشند و پس از گذشت چند ساعت ازبین می روند. هم چنین در این روش باید به این نکته توجه داشته باشید که بین کف گلدان و ظرف آب چند سانتی متر فاصله وجود داشته باشد.
تعویض گلدان
گیاه پوتوس گلدان کوچک را دوست دارد بنابراین زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشه از گلدان بیرون زده باشد. این امر را از طریق زهکش بررسی کنید و در صورت مشاهده بیرون زدن ریشه ها از زهکش گلدان و یا بی حال بودن برگ ها با وجود مناسب بودن همه شرایط، زمان تعویض گلدان است.
می توانید برای تمیز کردن گلدان هایی ک داخل آن ها جرم گرفته، آن ها را درون ظرفی پر از سرکه یا آب نمک غلیظ به مدت چند ساعت قرار دهید تا کاملا تمیز شوند.
نگهداری پوتوس در آب
همان طور که گفته شد گیاه پوتوس از جمله گیاهانی است که در آب نیز رشد می کند اما کیفیت آن مانند خاک نیست. برای نگهداری پوتوس در آب قلمه هایی از گیاه اصلی را از قسمت بند جدا کرده و درون آب قرار دهید.
آب را هرچند وقت یکبار تعویض کنید و ریشه های سیاه و لزج را جدا کرده و گلدان را هم ضد عفونی کنید.
از آب بدون املاح استفاده کنید و سعی کنید از گیاه قلمه گرفته و در خاک بکارید تا اگر مشکلی برای گیاهان در آب افتاد، کل گیاه را از دست ندهید.
نگهداری گیاهان آپارتمانی روش های خاص خود را دارد. بسیاری از افراد علاقه زیادی به پرورش گل در داخل آپارتمان یا محیط کار خود دارند اما همیشه در این کار موفق نیستند؛ به همین دلیل از نگهداری گیاهان آپارتمانی خودداری می کنند در حالی که برخی از این مشکلات پیش آمده در ظاهر گیاه به راحتی با تغییر در شرایط نگهداری آن قابل رفع هستند. با مطالعه ادامه مقاله می توانید با انواع مشکلات و بیماری های گیاه پوتوس آشنا شوید و گیاه خود را درمان کنید.
آفات و مشکلات احتمالی گیاه پوتوس
ابتدا گیاه را به طور کامل برای وجود یا عدم وجود آفت بررسی کنید. شما می توانید از یک تکه پنبه آغشته به الکل به منظور کشتن آفات استفاده کنید. گیاه را از زمانی که دچار پوسیدگی ریشه می شود رها نکنید، برگ های زرد شده را بکنید و بعد از هر کندن، تیغه هایش را ضد عفونی کنید. برای جلوگیری از شته زدن گیاه می توانید یک عدد حبه سیر را داخل خاک گلدان قرار دهید.
زرد شدن برگ های پوتوس
آبیاری افراطی یا کمبود آبیاری.
برای درمان این مشکل برگ های عفونی را ببرید و از اسپری کردن آب به برگ ها اجتناب کنید.
کم رنگ شدن برگ های سبز پوتوس
کمبود نور کافی، گیاه را به محیط پر نورتری منتقل کنید.
زخم های سفید ایجاد شده روی گیاه پوتوس
گیاه دچار آفت شده، از سم های آفت کش استفاده کنید.
رنگ پریده بودن برگ ها پوتوس
شدت نور زیاد است. گیاه را به محیطی با نور کم تر انتقال دهید.
لکه های قهوه ای سوخته روی برگ ها پوتوس
آبیاری گیاه زیاد بوده و گیاه دچار خال های برگی قارچی یا خال های آبی شده است.
گیاه در این حالت عفونی شده و باید آن را از گیاهان دیگر جدا کنید. برای درمان این مشکل باید برگ های عفونی را ببرید. و برای پیشگیری از خال دار شدن گیاه باید تهویه هوا را بیشتر کنید و فاصله بین گلدان ها را افزایش دهید.
.هم چنان با گلِخونه همراه باشید تا در مقاله بعدی شما را با انواع روش های تکثیر گیاه پوتوس آشنا کنیم
.این مقاله پس از مدتی به روز رسانی خواهد شد
دیدگاه خود را بنویسید